torsdag 8 oktober 2015

Sightseeing och shoppingdag i Windhoek. Jag och Göran for runt i Namibien Handcraft Center, medan Johan nöjde sig med att besöka den kombinerade bokhandeln/antikvariatet och sedan sitta på fiket och dricka milkshake. Efter att somliga lidit av kraftig koffeinabstins under gårdagens tripp, inhandlades kollektivt en termos och plåtmuggar i en affär som sålde allt och lite till som kan tänkas behövas under en campingtur. Duschtält, campingbord med infälld diskho, grytor, tändare i form av en revolver och ett oumbärligt ställ för två dricksglas som kunde köras ner i backen som ett spett. Johan drog mig, helt i onödan, från en trevlig försäljare som ville demonstrera en takbox som med hjälp av en fjärrkontroll kunde förvandlas till ett mysigt sovrum, på säkert avstånd från påflugna predatorer. Mest imponerad var jag av kylväskorna som var som mindre kylskåp. När man jagar här i Afrika styckar man och fryser ner köttet innan man kommer hem, typ som på fiskebåtarna.


För säkerhetsskull så torrsatte Göran och Johan riktiga campingstolar utanför ett tält. Det är inte svårt att förstå att om man campar i södra Afrika så behövs det en rejäl bakkie för att få med allt ( en släpvagn brukar vara ett bra tillbehör också).  Lättviktsstuket har inte kommit hit. I stället för ett trangiakök i titan så har man en komplett uppsättning potjies ( gjutjärnsgrytor) i alla storlekar från 2 liter till 20 lite.... och det väger ju en del. Observera den hopfällbara torkvindan till höger om tältet.

4 kommentarer:

  1. Det är förstås inte tänkt att man ska vandra i öknen. Jag kan tänka mig att en casserole på zebra, tillagad över öppen eld i en 10-kilos gjutjärnsgryta, smakar ljuvligt under södra halvklotets stjärnhimmel.

    SvaraRadera
  2. Johan påpekar att gryta här kallas potjes (uttalas påiki) och görs på oryx (en slags antilop).

    SvaraRadera
  3. Har ni sett någon stjärnhimmel ännu? Om ni tittar uppåt ser ni rakt in mot Vintergatans centrum, vilket innebär att ni ser väldigt många fler stjärnor än vi stackars satar på norr hemisfären...

    SvaraRadera
  4. Ja, Stefan stjärnhimlen på södra halvklotet är häftig, helt annorlunda mot vad vi är vana vid här!

    SvaraRadera